Dodano: 1 lipca 2016

Tagi:

Olejek z Jojoba

Dzięki olejkowi z jojoba każda kobieta może poczuć się pięknie. Jego szerokie zastosowanie sprawia, że każdy znajdzie miejsce w którym imponujące właściwości olejku mogą się sprawdzić. Sekret piękna? My wiemy, że jest nim olejek z jojoba – naturalny, intensywnie działający i niezastąpiony.

Cudowne właściwości

Olejek z Jojoba w rzeczywistości nie jest olejkiem, lecz płynnym woskiem. Pochodzi z Pustyni Sonora w południowo-zachodniej części Ameryki Północnej– rozciągającej się od Arizony po Meksyk. Pozyskiwany z nasion jojoba metodą zimnego wytłaczania, zachowuje właściwości bakteriobójcze i antygrzybiczne. Ponadto zawiera w sobie bogate źródło:

  •  witaminy A, wspomagającej naturalne funkcjonowanie mechanizmów skóry
  • witaminy E – przyspieszającej jej regenerację, oraz spowalniającej procesy starzenia
  • witaminy F, o działaniu immunostymulacyjnym.

Olejek z Jojoba jest niezwykłą substancją, ponieważ:

  • po pierwsze, może być stosowany do dwóch skrajnie odmiennych typów skóry – suchą i tłustą.
  • po drugie, ze względu na brak jakichkolwiek reakcji uczuleniowych, jest wykorzystywany również do pielęgnacji cery alergicznej i nadwrażliwej.

Oddziaływanie na skórę

Największa tajemnica olejku z jojoba polega na jego recepturze. Jego imponujące bio-zgodności są w stanie wpłynąć na nasze sebum co pozwala na doraźną pomoc w regulacji gruczołów łojowych, których zaburzenia stanowią najczęstszą przyczynę złej kondycji naszej cery.

  • Jakie jeszcze korzyści uzyskamy stosując olejek z jojoba?
  • jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym,
  • posiada wysoką zdolność przenikania w głąb skóry,
  • nie zatyka porów,
  • leczy stany zapalne skóry,
  • jest bardzo efektywny, a przy tym uniwersalnym (do każdego typu skóry),
  • zapewnia odpowiedni poziom wilgotności skóry,
  • zapobiega starzeniu się skóry.

 

Zastosowanie

Olejek jojoba stosuje się w preparatach:

  • łagodzących podrażnienia, poparzenia słoneczne, egzemy, stany zapalne – w tym różne odmiany trądziku.
  • znajdziemy go w produktach do cery dojrzałej,
  • makijaż wykonany na olejku jojoba naprawdę dobrze się trzyma i wygląda świeżo dzięki funkcji korygującej,
  • dobrze go używać na miejsca spierzchnięte, popękane i zaczerwienione: pięty, dłonie, łokcie i kolana,
  • preparat może być wmasowany na włosy i skórę głowy, gdzie zapobiega suchości i łupieżowi,
  • olejek jest składnikiem wielu szamponów, masek i odżywek,
  • olej jojoba bywa także stosowany w aromaterapii,
  • jest powszechnie wykorzystywany w produkcji kremów, maści i balsamów.

 

Jednym słowem niezastąpiony. Tutaj znajdziesz produkty, których głównym składnikiem jest olej jojoba.

https://www.annanocon.pl/olejki-kosmetyczne/seria-jojoba-100-natural-origin/

 

Produkty ze sklepu

e-Voucher na warsztaty „Odkrywanie Kobiecości”
Zapraszamy Cię na wyjątkowe warsztaty dedykowane Kobietom. Podczas niezwykłego weekendu w Papuga Park Hotel w Bielsku-Białej wspólnie przeniesiemy się...
Codziennik Anna Nocon kalendarz uniwersalny
Codziennik – kalendarz-inspirownik na każdy dzień
Codziennik to nowy, ozdobny i oryginalny kalendarz z inspirującym cytatem na każdy dzień. Przygotowany w praktycznej, rozkładanej formie i wykonany z...
Olejek eteryczny na bazie rozmarynu
Lakshmi Olejek eteryczny z rozmarynem Energetyczna Stymulacja
Naturalny olejek eteryczny o przyjemnym zapachu rozmarynu, lawendy, tymianku i innych ziół. Działa stymulująco i zmniejsza zmęczenie na tle nerwowym....
Olejek eteryczny na bazie bazylii
Lakshmi Olejek eteryczny Antystresowa Synergia Vata
Synergia Vata zawiera ciepłe i słodkie olejki eteryczne, które uspokajają umysł, emocje oraz zwiększają psychiczny spokój. Działanie i...

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Rozumiem